BORG Automotive drager fordel af europæisk produktion

Netop nu oplever mange sektorer i Europa, herunder også bilindustrien, at blive berørt af massiv stigning i fragtpriser og store forsinkelser på levering af varer fra Asien. BORG Automotive, som forhandler produkter i brandene Elstock, DRI, TMI og Lucas, drager fordel af at have europæiske produktionsfaciliteter.

Covid-19 har haft mange konsekvenser globalt. Én af dem var, at speditører var nødsaget til at stoppe store dele af deres forsendelser fra Asien til Europa i den første del af 2020 grundet nedlukning. Dette betød, at tusindvis af tomme containere blev efterladt i Europa og USA.

Da efterspørgslen på varer fra Asien pludselig begyndte at stige i Vesteuropa i anden halvdel af 2020, øgede det konkurrencen om at få fat i disse containere blandt speditører, og som konsekvens deraf steg både priser og leveringstid massivt.

Konsekvenser for bilindustrien

Bilindustrien er en af de sektorer, som rammes af både prisstigninger og forsinkelse på leveringer, selvom graden varierer fra virksomhed til virksomhed baseret på produktsortiment m.m. Dog resulterer usikkerheden og udsvingene generelt i længere leveringstider og sætter lagerkapacitet og leveringsevne under pres.

I nogle tilfælde har udfordringerne kun mindre konsekvenser, mens det i andre tilfælde kan føre til tabt potentielt salg.

BORG Automotive er tæt på kunderne

BORG Automotive er en af Europas største refabrikeringsvirksomheder inden for autoreservedele. De refabrikerer ni forskellige produktgrupper på deres egne fabrikker, og de har både kunder på OES markedet og det uafhængige eftermarked. De genkender de stigende problemer i den europæiske forsyningskæde.

 

Ernst Kildegaard, Group Supply Chain Director, siger:

‘Det er en unik udfordring, vores industri og mange andre står overfor i øjeblikket. Det har imidlertid fremhævet fordelene ved, at vores produktionsfaciliteter er placeret i Polen, England og Spanien og dermed tæt på vores kunder. Det betyder kortere leveringstid, og at vi kan tilbyde et højt niveau af sikkerhed i forbindelse med vores leveringer. Dermed har vores kunder mulighed for at binde mindre kapital i deres lagre, holde lagerniveauet relativt lavt og stadig være i stand til at levere varer til deres kunder. Derudover er vores produktionskapacitet gearet til at levere til endnu flere kunder i fremtiden.’

Det forventes at fragtproblemerne i forbindelse med varer fra Asien vil vare langt ind i anden halvdel af 2021.