Din partner i refabrikerede autodele

Velkommen til BORG Automotive

Produktgrupper

Medarbejdere

+

Års erfaring

Om BORG Automotive

BORG Automotive er blandt Europas største, dygtigste og mest erfarne refabrikeringsvirksomheder inden for autoreservedele.

I over 40 år har vi arbejdet med at levere de bedste refabrikerede, OE matchende autodele til det europæiske eftermarked. Dette har vi muliggjort baseret på vores stærke kerneværdier: ansvarlighed – kompetence, gensidig afhængighed – åbenhed og konstant udvikling. I dag er vi vokset til en stor familie med attraktive brands såsom Re-Ex, DRI og Elstock. BORG Automotive er en arbejdsplads for mere end 1.700 ambitiøse kollegaer i Danmark, England, Polen og Belgien, som alle arbejder sammen for at gøre os til en anerkendt og pålidelig leverandør – i dag og i fremtiden.

Vores mål er at være nummer ét i kundeservice og den foretrukne forretningspartner inden for industrien. For at opnå det mål, optimerer vi løbende vores fleksibilitet og forbedrer processor i vores forsyningskæde, så de passer til kundernes behov:

- Vi er de eneste i industrien, der kan forsyne med otte forskellige produktgrupper. For at opnå de bedste resultater, har vi valgt at teste alle produkter hos vores egne specialiserede produktioner i Polen og Storbritannien. Dette sikrer både den optimale kvalitet og fleksibilitet.

- Vi har dedikerede kollegaer på vores produktioner der arbejder med Research & Development. Vi stræber efter at udvikle vores refabrikationsproces og produkter i vores eksisterende produktsortiment. Derfor udforsker vi også nye bilmodeller på markedet for at finde autoreservedele indenfor vores otte produktgrupper, som endnu ikke er en del af vores produktportefølje. Derefter undersøger vi, hvordan man kan refabrikere disse dele. Yderligere, undersøger vi også fremtidige tendenser i bilindustrien, sådan at vi kan tilføje nye attraktive produktgrupper til vores portefølje. Dette sikrer, at vi fortsætter med at være de førende inden for vores felt, og at vi forbliver godt rustet til at følge med udviklingen i bilindustrien.

- I 2014 åbnede vi Nordeuropas største core lager med plads til mere end 1 million cores. Dette gør vores produktion meget tilpasningsdygtigt, hvor vi har mulighed for at reagere hurtigt på efterspørgsel.

- Vi prioriterer vores kunderelationer, support og hurtig svartid. Dette betyder, at du altid kan få fat i os her.

I dag refabrikerer vi mere end 2 millioner enheder på tværs af alle brands. Alle enheder opfylder de relevante OE standarder for helt nye produkter. Vi er stolte af at bygge på en forretningsmodel, der betydeligt reducerer CO2 udledning. Det betyder, at BORG Automotive gennem refabrikering benytter 79 % mindre energi sammenlignet med produktion af nye enheder. Læs mere om, hvordan refabrikering skåner miljøet her.

BORG Automotive var oprindeligt grundlagt i 1975 under navnet Toft-Jensen Elektro ApS af Søren Toft-Jensen. I dag er vi ejet af Schouw & Co., som giver et solidt fundament for vores vækst-ambitioner. Søren Toft-Jensen er stadig en del af virksomhedens bestyrelse.

Vores ambitioner om konstant udvikling kan kun blive realiseret ved at have højtuddannede og dygtige medarbejdere. Vi er derfor altid på udkig efter ambitiøse talenter, der kan blive industriens bedste kollegaer. Læs mere om, hvordan det er at være en del af BORG teamet, og hvordan du kan blive en del af vores team her.

 

Vores Vision

Vi ønsker at give vores kunder den bedste kundeoplevelse inden for refabrikerede autoreservedele og løsninger.

Vores Mission

Vi bringer nyt liv til autoreservedele.

Vores Værdier

Hos BORG Automotive tror vi på værdibaseret ledelse. Vi har en flad organisation, hvor vores værdier har indflydelse på vores handlinger, og hvor vi hellere tager beslutninger proaktivt end reaktivt. Vores værdier definerer måden, vi gør forretning på, og alle vores handlinger for at nå virksomhedens strategiske mål er alle baseret på vores værdier.

Vi bygger virksomheden på et grundlag, der er baseret på fem værdier, og vi tror på, at fremtidig succes bygger på kompetente, ansvarlige, gensidigt afhængige og åbne mennesker, der stræber efter konstant udvikling.
- Kim Kruse, CEO

Kompetence

Kompetence er en betingelse for at kunne realisere forretningsmål og opnå teamsucces. Dyb indsigt, innovation, fantasi, personlig udvikling og forståelse for ”den menneskelige faktor” er værktøjer til opnåelse af forretningsmål og teamsucces.

Ansvarlighed

Vi ansætter engagerede, pålidelige og troværdige mennesker med personlig og professionel integritet – folk som er stolte af og parate til at begrunde egne handlinger. Vi stræber efter at imødekomme kundernes forventninger ved at bruge vores ressourcer med omtanke.

Gensidig afhængighed

Forståelse af gensidig afhængighed skaber ubegrænset organisationsmæssig styrke. Teamwork er den dynamiske og agile organisationsramme, som giver grundlag for en selvstyret indsats, hvor forskellige kompetencer og evner anvendes til gavn for fælles succes.

Åbenhed

Adgang til relevant information er altafgørende for fælles succes. Information skal være lettilgængelig, enkel og let at forstå. Uklar eller flertydig information fører til forkerte beslutninger, spild og forvirring.

Konstant udvikling

Tanken om at forbedre organisationens kompetencer ved systematisk og konstant udvikling er vores fundament for at vinde. Denne proces og tilgang involverer alle, uanset status og funktion.

Vores Brands

Vores produkter bliver solgt under vores attraktive brands, som alle har det samme formål: at gøre os til en anerkendt og pålidelig leverandør.

Hos DRI kan du accelerere fra 0-100 km/t med os på sidelinjen. Vi har altid det bedste team og de mest ambitiøse og passionerede specialister inden for industrien til din rådighed. Vi kombinerer nutidens teknologi og trends med gårsdagens knowhow; og vi stræber altid på at levere de bedste løsninger til dine behov. Vi lykkes, når du er lykkes – og vi er derfor først tilfredse, når ord bliver til handlinger, og ordrer bliver leveret.

Vi har 8 forskellige produktgrupper i vores produktsortiment, og det giver os en unik plads på markedet. Kombinationen af vores egen produktion, kvalitet og Europas største core lager betyder, at vi kan koncentrere os om at levere den bedste service på markedet.

DRI blev grundlagt i 1998 under navnet Dansk Renoverings-Industri. Virksomheden blev en del af BORG Automotive i 2007.

Gå til DRI hjemmesiden her.

Elstock har siden 1975 været en af Europas førende virksomheder inden for refabrikerede OE-kvalitets autodele. Med mere end 40 års erfaring kan vi med stolthed sige, at vi skaber resultater baseret på vores viden inden for branchen, en grundig fremgangsmåde, og et ønske om udvikling og vækst.

Baseret på klassiske dyder såsom sans for detaljer, opmærksomhed og præcision, udvikler vi vores produktsortiment, optimerer vores processer, og effektiviserer vores levering – til fordel for dig og din forretning.

Vores arbejdsplads og kundebase dækker hele Europa. Hver dag leverer vi produkter i otte produktgrupper i topkvalitet til nye og gamle forretningspartnere i mange forskellige lande.

Vi ser Elstock som et brand med god kvalitet og kundeservice. Men Elstock er også et brand i vækst. Denne vækst går hånd i hånd med vores fokus på dine behov og ambitioner om at levere.

Gå til Elstock hjemmesiden her.

Lucas er det ældste brand inden for autodele. Siden Lucas blev grundlagt for over 140 år siden, har brandet været en førende global OE leverandør, der forsyner det europæiske marked med autodele. Hvordan har Lucas opnået det? Ved aldrig at stå stille.

I dag tilbyder Lucas en global portefølje af kvalitetsdygtige autodele til de fleste moderne biler og lette erhvervskøretøjer – som alle er tilgængelige hos vores distributionspartnere placeret rundt omkring i verden. Lucas både er kendt som pioner og leder af højkvalitets refabrikerede produkter, som hjælper med at holde kloden ren og minimere forurening.  

I dag, hvor Lucas er partnere med BORG Automotive, tilbyder de også AC kompressorer, EGR ventiler, startere og generatorer med den samme kvalitet, dedikation og sans for detaljen som er blevet udtrykt i Lucas brandet i mere end 140 år.

Det er derfor Lucas skiller sig ud. Og holder hovedet højt.

Gå til Lucas hjemmesiden her.

Re-Ex er en ny spiller på det europæiske eftermarked for refabrikerede autoreservedele. På trods af vores unge alder, er vi langt fra uerfarne – vi er nemlig en del af BORG Automotive, som har mere end 40 års erfaring inden for branchen.   

Re-Ex er grundlagt i 2018 og vi har en produktportefølje på hele otte produktgrupper, som refabrikeres og kvalitetstestes på egne fabrikker. Vi fokuserer på, hvordan vi kan skabe en bedre fremtid – både når det kommer til vores kunder og til miljøet. Vores forretning er bygget op omkring et grønt perspektiv og en cirkulær økonomi, og det gør os til en ansvarlig medspiller.

Vi sætter en dyd i at give vores kunder den bedste oplevelse inden for refabrikerede automotive løsninger. Vi har fokus på partnerskabet, og hvordan vi sammen skaber succes. Vi bestræber os altid på at være fremtidssikre, for vi mener, at fremtidssikring er lig med fremskridt – og fremskridt er lig med succes for både dig, os og miljøet.


   

Direktionen

Kim Kruse Andersen, CEO

Ansat i BORG Automotive: 2009-2014: Administrerende Direktør i Elstock, CEO siden juni 2014

Professionel baggrund: Siden 1984 forskellige stillinger i Maersk Data og Maersk transport i Danmark og USA

Uddannelse: Cand.polit og HD (udenrigshandel)

Ivan Roberti Mikkelsen, CCO

Ansat i BORG Automotive: 1999-2003: Salgsdirektør, 2003-2009: Administrerende Direktør i Elstock og Group Sales Director, CCO siden 2012

Professionel baggrund: 1992-1999: Sales Manager JP Group, 2009-2012: MD JP Group.

Uddannelse: Livets hårde skole

Marcin Zięba, Production Director

Ansat i BORG Automotive: 2005-2008: Plant Manager af BORG PL, Production Director siden 2008

Professionel baggrund: Forskellige stillinger i OE automotive industrien siden 1989 (Volvo, Autolive, Faurecia, Valeo)

Uddannelse: Civilingeniør i Miljøteknologi (med speciale i vand og spildevandsrensning)

Ernst Kildegaard, CSCO

Ansat i BORG Automotive: CSCO siden 2019

Professionel baggrund: Forskellige stillinger som Line Responsible inden for Supply Chain: Grundfos, R82 A/S og to år som Management Consultant (PwC)

Uddannelse: M.Sc. Eng i Industrial Management

Carsten Kristoffersen, CFO

Ansat i BORG Automotive: CFO siden april 2015

Professionel baggrund: 1985-1997: revisor hos Langkilde Larsen/Ernst & Young, 1997-2015: Finance Manager/Finance Director og CFO i forskellige danske og internationale produktionsvirksomheder

Uddannelse: HD (regnskabsførelse) og HD (Organisation)

Jesper Møberg, Business Development Director

Ansat i BORG Automotive: Business Development Director siden 2019

Professionel baggrund: 1995-2000: Revisor hos H. Martinsen, 2000-2019: forskellige stillinger inden for investerings-, automotive- og transportvirksomheder som CFO, CHoF, CEO og CHoL

Uddannelse: Revisor , Cand. Merc. Aud. (MSc. i Business Administration and Auditing)

Ejerskab

BORG Automotive har siden april 2017 været ejet af det industrielle konglomerat, Schouw & Co.

Schouw & Co. er et børsnoteret industrikonglomerat, der foretager langsigtede investeringer i førende danske virksomheder, hvor der udøves et aktivt og udviklende ejerskab. Schouw & Co. blev grundlagt i 1878 og har siden 1954 været børsnoteret på Københavns Fondsbørs.

Der er i dag seks store virksomheder i porteføljen. Her er BORG Automotive den seneste der er blevet tilføjet.

Udover BORG Automotive, ejer Schouw & Co.:

  • Biomar – producent af kvalitetsfoder til industrialiseret reje-og fiskeopdræt.
  • Fibertex Personal Care -  producent af spunbond/spunmelt nonwovens til hygiejneindustrien, primært babybleer, hygiejnebind og inkontinensprodukter.
  • Fibertext Nonwovens - producent af nonwovens, dvs. ikke-vævede tekstiler, der anvendes inden for en lang række industrielle produktområder.
  • HydraSpecma – specialiseret inden for hydrauliske komponenter og systemer til industrien og eftermarked.
  • GPV – specialiseret inden for både elektronik og avanceret mekanik.

 

Besøg Schouw & Co. her

Historie

Vi har i mere end 40 år arbejdet på at levere de bedste refabrikerede, OE-certificerede autodele til det europæiske eftermarked. I dag er vi blandt Europas største, dygtigste og mest erfarne refabrikeringsvirksomheder inden for autoreservedele. 

BORG Automotive blev grundlagt i 1975 under navnet Toft-Jensen Elektro ApS af Søren Toft-Jensen. I en alder af kun 25 år startede Søren Toft-Jensen sit eget autoelektroværksted i Rudkøbing, Danmark. I starten lavede værkstedet forskellige elektriske reparationer af autodele, men det blev hurtigt klart, at der var efterspørgsel på refabrikerede startere og generatorer – og dette skabte nye muligheder for virksomheden. På baggrund af denne øgede efterspørgsel valgte Søren Toft Jensen i 1979 at grundlægge virksomheden Elstock, hvilket er en af BORG Automotives attraktive brands i dag. BORG Automotive har oplevet stor vækst siden 1975, og i dag er vi mere end 1.700 ambitiøse kollegaer i Danmark, England, Polen og Belgien, som alle arbejder sammen for at skabe den bedste kundeoplevelse inden for refabrikerede autoreservedele og løsninger.

2019: BORG Automotive grundlægger sin anden produktion i Polen

2018: Vi åbner vores Mechatronics Forum

2017: BORG Automotive bliver opkøbt af Schouw & Co.

På grund af den stigende efterspørgsel af refabrikerede autodele grundlægger vi endnu en produktion i Polen. Denne gang er den placeret i Lublin.

Vores anden produktion i Polen - denne gang  placeret i Lublin.

Vores anden produktion i Polen - denne gang placeret i Lublin.

Vi introducerer vores Mechatronics Forum: en elektronisk platform, som har til formål at skabe et netværk for grupper med interesse i mechatronics.

Den industrielle konglomerat, Schouw & Co., opkøber BORG Automotive i 2017. Udover BORG Automotive, ejer Schouw & Co. fem andre store danske industrielle virksomheder og giver et solidt fundament for BORG Automotives vækst ambitioner.

 

2016: Vi åbner BORG Academy i Belgien

2015: BORG Automotive vinder titlen som årets refabrikant

2014: BORG Automotive åbner det største core lager i Nordeuropa

Vi åbner vores eget akademi i Belgien. Formålet med akademiet er at uddanne vores medarbejdere i mechatronics. 

 

I 2015 får vi tildelt prisen for årets refabrikant, som er en af de mest eftertragtede priser i det europæiske eftermarked.

 

Det nye core lager i Polen

Det nye core lager i Polen

I 2014 åbner vi Nordeuropas største core lager i Zdunska Wola, Polen. Det nye core lager har plads til 1 million enheder.

 

2013: BORG Automotive begynder at refabrikere EGR ventiler

2012: Cardone opkøbes

2007: DRI bliver opkøbt

Endnu engang bliver vores produktsortiment udvidet, og vi begynder at refabrikere EGR ventiler på vores produktion i Belgien. Eftersom produktionen øges, flyttes den til vores produktion i Zdunska Wola, Polen. 

 

Car Parts Industries' kontor i Belgien

Car Parts Industries' kontor i Belgien

BORG Automotive opkøber den europæiske del af den amerikanske virksomhed Cardone, som ligger i Storbritannien og Belgien, og den bliver omdøbt Car Parts Industries (CPI).  Med dette opkøb begynder refabrikering af styretøj, og to nye produktioner bliver tilføjet BORG Automotive: Styretøj bliver refabrikeret i Storbritannien og bremsecalipre i Belgien. 

 

I 2007 opkøber vi den veletablerede virksomhed, der refabrikerer startere og generatorer, Danish Remanufacturing Industri (DRI), som er en af vores mest kendte brands i dag.

 

2006: Refabrikering af bremsecalipre begynder

2004: BORG Automotive er grundlagt

2000: En ny produktion åbner i Polen

En fortsat udvidelse af vores produktsortiment betyder, at vi i 2006 opkøber refabrikationen af bremsecalipre fra den danske virksomhed, Carl Christensen, og flytter det til Zdunska Wola i Polen.

 

Der sker mange spændende ting for os i 2004: BORG Automotive A/S bliver grundlagt som en gruppeidentitet, og TRW Inc. tildeler os hovedlicensen for Lucas produkter i Europa. Yderligere ekspanderer vi vores produktsortiment, og begynder at refabrikere AC kompressorer. I denne sammenhæng opkøber vi refabrikering af AC kompressorer fra den franske virksomhed, Faurecia, og flytter den til Zdunska Wola i Polen. 

 

En øget vækst betyder, at vi flytter vores produktion i Polen til et større industrielt område i Zdunska Wola.

 

Den nye produktion i Zdunska Wola, Polen

Den nye produktion i Zdunska Wola, Polen

1996: Alt produktion bliver overflyttet til Polen

1991: Den første produktion i Polen åbner

1987: Elstock A/S flytter til Silkeborg

Efter at have udvidet kapaciteten i Polen, bliver alt produktion fra Elstock i Danmark flyttet til Polen i 1996.

 

Elstock A/S er en af de første i industrien til at se muligheder for produktion i Polen. Virksomheden grundlægger sin første fabrik i Łask i hjertet af Polen.

 

Elstocks nye kontor i Silkeborg, Danmark

Elstocks nye kontor i Silkeborg, Danmark

I 1987 flytter Elstock fra Rudkøbing til Silkeborg, som er en mere central lokation i Danmark. Flytningen var en stor succes, og de fleste af virksomhedens medarbejdere valgte at flytte med.

 

1984: Den første produktion bliver grundlagt

1979: Virksomheden Elstock A/S bliver grundlagt

1975: Det første autoelektroværksted blev grundlagt

Den øgede efterspørgsel af startere og generatorer betyder, at Søren Toft-Jensen i 1984 begynder en dedikeret refabrikeringsproduktion af startere og generatorer. Denne produktion bliver grundlagt i Rudkøbing, Danmark. 

 

Elstocks kontor i Rudkøbing, Danmark

Elstocks kontor i Rudkøbing, Danmark

Elstock A/S blev grundlagt. Virksomheden var placeret i Rudkøbing, Danmark. 

 

Søren Toft-Jensen grundlagde autoelektroværkstedet: Toft-Jensen Elektro ApS. I begyndelsen lavede værkstedet alle slags reparationer, men med en stigning i reparationer af startere og generatorer blev det tydeligt, at der var gode muligheder for at arbejde videre med disse to produktgrupper i fremtiden.