Historie

Vi har i mere end 40 år arbejdet på at levere de bedste refabrikerede, OE-certificerede autodele til det europæiske eftermarked. I dag er vi blandt Europas største, dygtigste og mest erfarne refabrikeringsvirksomheder inden for autoreservedele. 

BORG Automotive blev grundlagt i 1975 under navnet Toft-Jensen Elektro ApS af Søren Toft-Jensen. I en alder af kun 25 år startede Søren Toft-Jensen sit eget autoelektroværksted i Rudkøbing, Danmark. I starten lavede værkstedet forskellige elektriske reparationer af autodele, men det blev hurtigt klart, at der var efterspørgsel på refabrikerede startere og generatorer – og dette skabte nye muligheder for virksomheden. På baggrund af denne øgede efterspørgsel valgte Søren Toft Jensen i 1979 at grundlægge virksomheden Elstock, hvilket er en af BORG Automotives attraktive brands i dag. BORG Automotive har oplevet stor vækst siden 1975, og i dag er vi mere end 1.500 ambitiøse kollegaer i Danmark, England, Polen, Belgien og Spanien, som alle arbejder sammen for at skabe den bedste kundeoplevelse inden for refabrikerede autoreservedele og løsninger.

2019: BORG Automotive grundlægger sin anden produktion i Polen

På grund af den stigende efterspørgsel af refabrikerede autodele grundlægger vi endnu en produktion i Polen. Denne gang er den placeret i Lublin.

Læs mere
Vores anden produktion i Polen - denne gang placeret i Lublin.

Vores anden produktion i Polen - denne gang placeret i Lublin.

2018: Vi åbner vores Mechatronics Forum

Vi introducerer vores Mechatronics Forum: en elektronisk platform, som har til formål at skabe et netværk for grupper med interesse i mechatronics.

Læs mere
2017: BORG Automotive bliver opkøbt af Schouw & Co.

Den industrielle konglomerat, Schouw & Co., opkøber BORG Automotive i 2017. Udover BORG Automotive, ejer Schouw & Co. fem andre store danske industrielle virksomheder og giver et solidt fundament for BORG Automotives vækst ambitioner.

Læs mere
2016: Vi åbner BORG Academy i Belgien

Vi åbner vores eget akademi i Belgien. Formålet med akademiet er at uddanne vores medarbejdere i mechatronics. 

2015: BORG Automotive vinder titlen som årets refabrikant

I 2015 får vi tildelt prisen for årets refabrikant, som er en af de mest eftertragtede priser i det europæiske eftermarked.

Læs mere
Det nye core lager i Polen

Det nye core lager i Polen

2014: BORG Automotive åbner det største core lager i Nordeuropa

I 2014 åbner vi Nordeuropas største core lager i Zdunska Wola, Polen. Det nye core lager har plads til 1 million enheder.

Læs mere
2013: BORG Automotive begynder at refabrikere EGR ventiler

Endnu engang bliver vores produktsortiment udvidet, og vi begynder at refabrikere EGR ventiler på vores produktion i Belgien. Eftersom produktionen øges, flyttes den til vores produktion i Zdunska Wola, Polen. 

Car Parts Industries’ kontor i Belgien

Car Parts Industries’ kontor i Belgien

2012: Cardone opkøbes

BORG Automotive opkøber den europæiske del af den amerikanske virksomhed Cardone, som ligger i Storbritannien og Belgien, og den bliver omdøbt Car Parts Industries (CPI).  Med dette opkøb begynder refabrikering af styretøj, og to nye produktioner bliver tilføjet BORG Automotive: Styretøj bliver refabrikeret i Storbritannien og bremsecalipre i Belgien. 

2007: DRI bliver opkøbt

I 2007 opkøber vi den veletablerede virksomhed, der refabrikerer startere og generatorer, Danish Remanufacturing Industri (DRI), som er en af vores mest kendte brands i dag.

2006: Refabrikering af bremsecalipre begynder

En fortsat udvidelse af vores produktsortiment betyder, at vi i 2006 opkøber refabrikationen af bremsecalipre fra den danske virksomhed, Carl Christensen, og flytter det til Zdunska Wola i Polen.

2004: BORG Automotive er grundlagt

Der sker mange spændende ting for os i 2004: BORG Automotive A/S bliver grundlagt som en gruppeidentitet, og TRW Inc. tildeler os hovedlicensen for Lucas produkter i Europa. Yderligere ekspanderer vi vores produktsortiment, og begynder at refabrikere AC kompressorer. I denne sammenhæng opkøber vi refabrikering af AC kompressorer fra den franske virksomhed, Faurecia, og flytter den til Zdunska Wola i Polen. 

2000: En ny produktion åbner i Polen

En øget vækst betyder, at vi flytter vores produktion i Polen til et større industrielt område i Zdunska Wola.

Den nye produktion i Zdunska Wola, Polen

Den nye produktion i Zdunska Wola, Polen

1996: Alt produktion bliver overflyttet til Polen

Efter at have udvidet kapaciteten i Polen, bliver alt produktion fra Elstock i Danmark flyttet til Polen i 1996.

1991: Den første produktion i Polen åbner

Elstock A/S er en af de første i industrien til at se muligheder for produktion i Polen. Virksomheden grundlægger sin første fabrik i Łask i hjertet af Polen.

Elstocks nye kontor i Silkeborg, Danmark

Elstocks nye kontor i Silkeborg, Danmark

1987: Elstock A/S flytter til Silkeborg

I 1987 flytter Elstock fra Rudkøbing til Silkeborg, som er en mere central lokation i Danmark. Flytningen var en stor succes, og de fleste af virksomhedens medarbejdere valgte at flytte med.

1984: Den første produktion bliver grundlagt

Den øgede efterspørgsel af startere og generatorer betyder, at Søren Toft-Jensen i 1984 begynder en dedikeret refabrikeringsproduktion af startere og generatorer. Denne produktion bliver grundlagt i Rudkøbing, Danmark.

Elstocks kontor i Rudkøbing, Danmark

Elstocks kontor i Rudkøbing, Danmark

1979: Virksomheden Elstock A/S bliver grundlagt

Elstock A/S blev grundlagt. Virksomheden var placeret i Rudkøbing, Danmark. 

1975: Det første autoelektroværksted blev grundlagt

Søren Toft-Jensen grundlagde autoelektroværkstedet: Toft-Jensen Elektro ApS. I begyndelsen lavede værkstedet alle slags reparationer, men med en stigning i reparationer af startere og generatorer blev det tydeligt, at der var gode muligheder for at arbejde videre med disse to produktgrupper i fremtiden.